Εφημερίδα Ανατολή

Παρασκευή
30 Ιούλ
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΛΑΣΙΘΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δε συμμετέχουν στην απεργία τα πρατήρια του Ν. Λασιθίου

Δε συμμετέχουν στην απεργία τα πρατήρια του Ν. Λασιθίου

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΑ πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό μας θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 18 του μήνα, παρ’ ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Τα πρατήρια του νομού Λασιθίου, όπως μας εξηγεί ο Γραμματέας του Συλλόγου Λασιθίου κ. Γιώργος Ψιλλάκης, συμμετέχει στη νέα ομοσπονδία εμπόρων και πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ελλάδος, που έχει ιδρυθεί εδώ και τέσσερις μήνες περίπου.

«Δε συμμετέχουμε στην απεργία που έχει ανακοινωθεί για την επόμενη Πέμπτη. Τα προβλήματα και οι λόγοι για τους οποίους έχει προκηρυχτεί η απεργία είναι κοινοί και σωστοί, όμως εμείς δεν επιλέγουμε τον τρόπο αυτό, ώστε να τους διεκδικήσουμε θεωρώντας ότι πρέπει πρώτα να έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την πολιτεία. Η οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε είναι πολύ δύσκολη και θεωρούμε δώρον άδωρον να επιβαρύνουμε την οικονομία της χώρας και να δημιουργήσουμε προβλήματα στην αγορά και στους καταναλωτές. Θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αναλόγως θα πράξουμε», σημείωσε ο κ. Ψιλλάκης.

Οι διαφοροποιήσεις στις τιμές

Απαντώντας εξάλλου σε καταγγελίες πολιτών που βρίσκουν το ίδιο καύσιμο της ίδιας εταιρίας φθηνότερο σε πρατήρια του Ηρακλείου έως και 10 λεπτά ανά λίτρο ο κ. Ψιλλάκης εξηγεί πως αυτό δικαιολογείται από τη στιγμή που οι εταιρίες έχουν κατ’ αρχήν κάποια δικά τους πρατήρια, ενώ σε άλλα κάνουν καλύτερες τιμές.

«Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο νησί είναι λίγες, έτσι ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος αφενός και από την άλλη οι εταιρίες επιλέγουν κάποια πρατήρια, στα οποία δίνουν άλλες τιμές. Να ξέρει, λοιπόν, ο καταναλωτής ότι δεν αγοράζουμε όλοι με τις ίδιες τιμές ακόμα και από τις ίδιες εταιρίες και ότι οι πρατηριούχοι δε μπορούμε εκ των πραγμάτων να ανεβάσουμε τις τιμές. Η πολιτική και η τακτική των εταιριών διαφέρει από πρατήριο σε πρατήριο από την στιγμή που άλλα είναι εταιρικά, άλλα είναι κεντρικά, άλλα βρίσκονται σε θέσεις περισσότερο ευνοϊκές. Έτσι, μπορούμε να βρούμε διαφορές στις τιμές ανά πρατήριο που φτάνουν έως και τα 15 λεπτά ανά λίτρο και αυτό δεν οφείλεται σε εμάς. Εμείς πάμε για ένα κέρδος 6 με 7 λεπτά και από ‘κεί και πέρα οι εταιρίες κάνουν το δικό τους παιχνίδι και για το λόγο αυτό ζητάμε περισσότερες εταιρίες στο νησί, ώστε να είναι ο ανταγωνισμός πιο υγιής.»

Μεγάλη σημασία έχει η επιλογή του πρατηρίου που προμηθευόμαστε τα καύσιμα. Καλό θα είναι να προτιμούμε το πρατήριο που χρόνια εμπιστευόμαστε, ώστε να αποφευχθούν τα όποια λάθη.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 09:36 )  

Θέματα

 

Παγκόσμιο συνέδριο Κρητών

ΕΞΩ από την Κρήτη ζει μια άλλη Κρήτη, που θέλει να αναδείξει τα πρ...

 

Η παράδοση συνεχίζεται στο οργανοποιείο «Λατώ» στην Κριτσά

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ το οργανοποιείο «Λατώ» του Σήφη Αποστολάκη, που βρίσ...

 

Η δορυφορική πειρατεία είναι κακούργημα!

ΜΕ τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τ...

 

«Μουσκεμένο» φέτος το «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού»

«ΜΟΥΣΚΕΜΑ» τα έκανε ο καιρός στη φετινή διοργάνωση του Κυνηγιού τ...

 

Λιγότερες πυρκαγιές σε Ιεράπετρα και Σητεία

ΣΥΜΦΩΝΑ με τα επίσημα στοιχεία για το 2009 της Πυροσβεστικής Υπηρεσ...

 

Απελευθέρωση περδίκων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία στη φύση

ΝΕΟ πνεύμα φαίνεται να επικρατεί στον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο. ...