Ζήτημα δημιουργείται με το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που αναγκαστικά απουσιάζει από την εργασία του το τελευταίο διάστημα λόγω νόσησης με κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη που μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό, μέχρι και χθες με κορωνοϊό νοσούσαν και βρίσκονταν σε καραντίνα δέκα συνολικά εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, έξι εκ των οποίων έχουν εμβολιαστεί, συν άλλους τέσσερις που παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Ο ίδιος επαναλαμβάνει την ήδη εκπεφρασμένη και ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου υπέρ του εμβολιασμού, σημειώνει ωστόσο «την διαφωνία μας στην υποχρεωτικότητα και στον ισχυρισμό ότι η διασπορά και ο κίνδυνος οφείλεται μόνο στους ανεμβολίαστους».
Όπως λέει, η ενδονοσοκομειακή διασπορά «γίνεται και από τους εμβολιασμένους», και οφείλεται «στο ότι rapid tests διενεργούνται μόνο στους ανεμβολίαστους. Όσοι έχουν εμβολιαστεί υποχρεούνται απλώς να κάνουν τεστ όταν επιστρέφουν από άδεια εάν έχουν μετακινηθεί αλλού».Τονίζει δε την ανάγκη να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας όλοι ανεξαιρέτως, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. «Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στους ανεμβολίαστους, αυτό όμως δεν σημαινει ότι μπορούν οι εμβολιασμένοι να κινούνται ανεξέλεγκτα και χωρίς να προσέχουν, τόσο εντός του Νοσοκομείου όσο και έξω στην κοινωνία».
Κάνει λόγο για «άδικη απόφαση», να θέσουν σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας μετά και την 1η Σεπτεμβρίου (βάσει και του σχετικού ΦΕΚ) όσους υγειονομικούς παραμένουν μέχρι τότε ανεμβολίαστοι, δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν σοβαρό ιατρικό λόγο που να τους απαλλάσσει από την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.
Προσθέτει, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε καμία από τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, προχωρώντας σε νομοθέτηση και εφαρμογή «μιας ακραίας και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία ρύθμισης, χωρίς καμια επιστημονική και δεοντολογική τεκμηρίωση».