Είναι εκπληκτικά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται κατά την άφιξη του ισραηλινού πλοίο Crown Iris στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Μισή ώρα πριν από την άφιξη του πλοίου βρέθηκα στο λιμάνι και με εντυπωσίασε η διαδικασία ελέγχου των πάντων. Πολλοί άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος ακροβολισμένοι -και ορισμένοι πάνοπλοι- σε διάφορα σημεία, έλεγχος στα αυτοκίνητα, ακόμα και με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, σκάφος του Λ.Σ. περιπολούσε το θαλάσσιο χώρο… μέχρι και η λήψη φωτογραφιών ήταν απαγορευμένη για τους διερχομένους.
Θεωρούμε θετικό την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου αλλά, σίγουρα, το Crown Iris, λόγω αυτών των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται, δημιουργεί κάποια αναστάτωση στη φυσιολογική ζωή της πόλης και ένα από αυτά έχει σχέση και με τις μειωμένες θέσεις παρκαρίσματος.
Όσο για την αγοραστική δύναμη των Ισραηλινών οι απαντήσεις που παίρνω από τα καταστήματα είναι διάφορες. Άλλοι είναι ευχαριστημένοι και πολλοί είναι δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που ψωνίζουν και γενικά από τη συμπεριφορά τους.
Γεγονός είναι ότι από τις 8 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο στον Άγιο Νικόλαο οι 6 αφορούν το Crown Iris. Οπότε αν τα καλά είναι περισσότερα από τα κακά, τότε όλα καλά!
ΛΕΩΝ.Κ.