Για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, Αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης.
Ένα ζήτημα που έπρεπε να διευκρινιστεί ήταν, ποιες από τις ομάδες καρναβαλιστών, που είχαν προετοιμαστεί κατασκευάζοντας στολές κλπ. για να συμμετάσχουν στο Καρναβάλι του 2020, διατήρησαν τις στολές τους κλπ. και είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο φετινό Καρναβάλι.
Το θέμα που είχε επιλεγεί για τη διοργάνωση, που τελικά ακυρώθηκε, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν «Η εκδίκηση των κόμιξ»… Ενας από τους λόγους που θα διατηρηθεί είναι οι ομάδες που είχαν ετοιμαστεί το 2020, να αποτελέσουν τον «πυρήνα» της φετινής διοργάνωσης.
Η φετινή θα είναι η τέταρτη διοργάνωση του Αγιονικολιώτικου Καρναβαλιού, που είχε κερδίσει παγκρήτια προβολή και απήχηση εντός και εκτός ορίων του Δήμου Αγίου Νικολάου, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.
Διήμερο θα είναι το καρναβάλι. Ο ΠΑΟΔΑΝ σχεδιάζει να απλώσει τις εκδηλώσεις στη διάρκεια του Τριωδίου, ξεκινώντας 11 ή 12 Φεβρουαρίου με μια συναυλία.
Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου εξετάζεται τι μπορεί να προγραμματιστεί σε συνεννόηση με τη Νεάπολη.
18 Φεβρουαρίου τοποθετείται η πραγματοποίηση του «Funny Run» μεταμφιεσμένων.
19 προτείνεται ένα μασκέ πάρτι στη Νεάπολη.
Στις 18 ή 19 του μήνα τοποθετείται «Το Κυνήγι του Θησαυρού».
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν 25 και 26 Φεβρουαρίου στον Αγιο Νικόλαο.
Στις 25 θα επαναληφθεί το «Πλωτό Καρναβάλι» στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στις 26 η μεγάλη παρέλαση «αρμάτων» και ομάδων μασκαράδων.
Την επομένη της Αποκριάς, την Καθαρή Δευτέρα συνηθίζουν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι να διοργανώνουν τα Κούλουμα, προσφέροντας παραδοσιακή φασολάδα, αλλού πέταγμα χαρταετού κλπ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Αλεξάκης, η διοργάνωση του Καρναβαλιού είναι μια γιορτή κεφιού και δημιουργικότητας, που επιστρέφει στην πόλη ύστερα από τρία χρόνια αποχής από τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους και στους επισκέπτες να ξεφαντώσουν διασκεδάζοντας – κάτι που έχει πολλή ανάγκη ο κόσμος, μετά από ένα μακρύ διάστημα αποστασιοποίησης και στέρησης από την κοινωνική συναναστροφή και ομαδική διασκέδαση, για να ξεφύγει, για λίγο έστω, από την πίεση της καταθλιπτικής καθημερινότητας. Με χαρά, όπως επισημάνθηκε, διαπιστώνεται ότι το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ανοίγουν ξανά στην πόλη του Αγίου Νικολάου και όσο περνά ο καιρός θα γίνονται όλο και περισσότερα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που αναμένεται να βρεθεί στο Καρναβάλι.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ