Θετικό θεωρεί ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας – πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ – Χάρης Αλεξάκης, το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή αναγνωρίζει τη σημασία και αξία της διοργάνωσης του Καρναβαλιού στον Αγιο Νικόλαο, κάτι που αναβίωσε και διεύρυνε ως εκδήλωση ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του πολιτιστικού τομέα του Δήμου.
Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Μανούσος Πεδιαδίτης και Γεωργία Πολυχρονάκη στο ΡΕΞ, ο κ. Αλεξάκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι «τα προηγούμενα χρόνια, το Καρναβάλι Αγίου Νικολάου ήταν από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις της περιοχής, η οποία είχε καταφερει την κινητοποίηση εθελοντών και συμμετοχή δεκάδων τοπικών φορέων, ομάδων και χιλιάδων κόσμου, με προβολή και απήχηση σε όλη την Κρήτη, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών απ’ ολόκληρο το νομό μας και τους άλλους νομούς της Κρήτης».
«Το Καρναβάλι είχε σπονδυλωτή οργάνωση, καινοτομώντας με το Θαλασσινό Καρναβάλι και τις άλλες εκδηλώσεις που πλαισίωναν την περίοδο της Αποκριάς, δίνοντας την ευκαιρία στους Αγιονικολιώτες για ένα ξεφάντωμα σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο. Είναι καλό που η νέα δημοτική αρχή υιοθετεί το Καρναβάλι και επιχειρεί να το διοργανώσει ξανά, αν και το απαξίωσε κατά την προεκλογική περίοδο. Όμως θα περίμενα να συνεχίσει πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων χρόνων και να προσθέσει την δική της ταυτότητα και όχι να το διαφοροποιήσει τελείως. Περιμένουμε με ενδιαφέρον, να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Θετικό είναι η συμμετοχή της Ζωής Σγουρού που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της όλης διοργάνωσης, με την οποία είχαμε συνεργαστεί παραγωγικά στο παρελθόν και γιατί είναι άνθρωπος που προσφέρει στον τόπο. Το ότι αυτή την εποχή συζητούν τη διοργάνωση και πάλι Καρναβαλιού στον Αγιο Νικόλαο και στη Νεάπολη, οφείλεται στο ότι εμείς είχαμε καταφέρει να το κάνουμε θεσμό όχι μόνο συγκρατώντας τους ντόπιους, αλλά προσελκύοντας και πολύ κόσμο από άλλα μέρη. Είναι ένα κεκτημένο και καλό είναι να παραμείνει ως εκδήλωση στην πόλη. Στο κατά πόσον επωφελείτο η πόλη από τα Καρναβάλια που κάναμε, το γνωρίζει η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες που μαζικά συμμετείχαν σε όλη αυτή τη γιορτή», κατέληξε ο κ. Αλεξάκης.
- Ο κ. Αλεξάκης τέλος μας είπε ότι εντός των επόμενων ημερών θα τοποθετηθεί για όλες τις αιτιάσεις που τέθηκαν στη συνέντευξη τύπου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ