«Η εταιρεία «BlueGR» έχει ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως, από τη δημιουργία ακόμη του πρώτου ξενοδοχείου του ομίλου (Minos Beach) αλλά και του δεύτερου (Minos Palace), γι’ αυτό και την καλούμε να αποσύρει τις δικαστικές διεκδικήσεις της επί της απαλλοτριωμένης ζώνης των 22 στρεμμάτων, στο Καθολικό».
Τη δήλωση αυτή επανέλαβε ο Δήμαρχος Μανόλης Μενεγάκης με τον πλέον επίσημο τρόπο από βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ασκώντας με τον τρόπο αυτό ακόμη μεγαλύτερη πολιτική πίεση προς τη διοίκηση του ομίλου του οποίου προεδρεύει η κ. Τζίνα Μαμιδάκη.
Και έστειλε για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι ο Δήμος διαθέτει συντριπτικά στοιχεία και νομικά επιχειρήματα για την κατοχύρωση του δημόσιου, κοινόχρηστου χαρακτήρα της έκτασης», οπότε η συνέχιση της αντιδικίας, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στις μέχρι σήμερα πολύ καλές σχέσεις και συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της «BlueGR» και του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και του Δήμου.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος από οποιονδήποτε επενδυτή – παλιό και νέο στην περιοχή αυτή – να μη βρίσκεται σε σύμπνοια με το Δήμο Αγίου Νικολάου και την τοπική κοινωνία και τους πολίτες. Και καλούμε την εταιρεία αυτή που έχει μάλιστα επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για την αισθητική ποιότητα και καλαισθησία στην περιοχή αυτή και έχει καλλιτεχνική θεματολογία σε μέρος των ξενοδοχείων της (art hotel), όπως καλούμε και όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, εντός του θεσμικού πλαισίου και του διαλόγου να συμβάλλουν στον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση του δημοσίου χώρου και ιδίως του Καθολικού», τόνισε ο δήμαρχος.
«Επικαλούμενος την σύμπνοια των μελών του Δ.Σ για το θέμα του Καθολικού, δηλαδή ότι όλοι θέλουμε να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα, η ζώνη αυτή των 50 μέτρων της χερσαίας ζώνης Λιμένος που βρίσκεται μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μέχρι και το Μπουρούνι, από το βήμα αυτό, θα ήθελα να σημειώσω ότι στα πλαίσια των δικαστικών ενεργειών που έχουν γίνει από την εταιρεία «ΤΕΙΜ BLUE GR» για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και την αγωγή της Κτηματολογικής διόρθωσης που έχει κάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να διορθωθεί στο Κτηματολόγιο, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έχει συντριπτικά υπέρ του νομικά επιχειρήματα για τον δημόσιο χαρακτήρα και την εξασφάλιση και κατοχύρωση της χερσαίας ζώνης λιμένος.
Ήδη ετοιμάζουμε μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παρέμβαση, η οποία θα έχει δύο σκέλη. Στο πλαίσιο των Μελετών που γίνονται για τον σχεδιασμό της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Αγίου Νικολάου, ετοιμάζουμε μια λελογισμένη – ήπια ανάπλαση τόσο στο χερσαίο τμήμα (συντήρηση, καθαρισμός, ασφαλτόστρωση, αποκατάσταση πλακοστρώσεων κ.λπ.) η οποία μπορεί να ξεκινήσει σύντομα, όσο και στο Λιμενικό κομμάτι που θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος λόγω των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων που θα διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής. Επίσης εκφράζουμε την βούληση, προκειμένου η εγκεκριμένη μελέτη που υπάρχει στο Λιμενικό Ταμείο (του 1996), να επικαιροποιηθεί και να ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Λιμένα», είπε ο κ. Μενεγάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ