Axios: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου σήμερα για τα αντίποινα στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου σχετικά με τα αντίποινα κατά του Ιράν, αναφέρει ο  ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Ηεπικοινωνία θα είναι η πρώτη μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου σε δύο τεταμένους μήνες και έρχεται καθώς το Ισραήλ εξετάζει μεγάλες επιθέσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν σημαντικά τον περιφερειακό του πόλεμο.

Ο Νετανιάχου συσκεπτόταν επί ώρες το βράδυ της Τρίτης με ανώτερους υπουργούς και τους επικεφαλής των στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των επιθέσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι τα αντίποινα του Ισραήλ αναμένεται να είναι σημαντικά και πιθανότατα θα περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό αεροπορικών επιδρομών σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν και μυστικών επιθέσεων όπως αυτή του σκοτωμένου ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη.

Το Ισραήλ έχει επίσης σταθμίσει πιθανά χτυπήματα στην πετρελαϊκή υποδομή του Ιράν, στην οποία ο Μπάιντεν έδειξε ότι θα ήταν αντίθετος.

Ένας βοηθός του Νετανιάχου ανέφερε στο Axios ότι μόλις ληφθεί απόφαση, ο Νετανιάχου θα ενημερώσει τον Μπάιντεν.
www.real.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist