Την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας για το 2024 πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας το Επιμελητήριο Λασιθίου.
Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση έχοντας την ευκαιρία να βραβεύσει Σητειακούς διακριθέντες σε επιχειρηματικό και μορφωτικό επίπεδο.
Ο κ Ζερβάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολυετή προσωπική και οικογενειακή σχέση με το Επιμελητήριο η οποία είχε το χαρακτηριστικό μιας εξαιρετικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Επίσης ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο του επιχειρείν στην ανάπτυξη του τόπου σε αντίθεση με τη ελλειμματική μέριμνα της πολιτείας.
“Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μιας και με συνδέουν πολυετείς προσωπικοί και οικογενειακοί δεσμοί με το Επιμελητήριο, δεσμοί που στηρίζονται σε μια διαχρονικά άριστη συνεργασία. Το Λασίθι ένας πραγματικά χαρισματικός τόπος με πολλές δυνατότητες δυστυχώς έχει μείνει πίσω σε έργα υποδομής γεγονός που έχει να κάνει με την κεντρική κυβέρνηση. Το σημαντικό αυτό κενό έρχεται να αναπληρώσει το επιχειρείν της περιοχής, με ανθρώπους πρωτοπόρους στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα οι οποίοι έχουν δείξει το δρόμο. Δυστυχώς όμως πολλές φορές τα αυτονόητα για εμάς δεν είναι αυτονόητα για την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο του ΒΟΑΚ το οποίο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκαλεί έναν γεωγραφικό αποκλεισμό ο οποίος έχει καταλήξει να είναι και κοινωνικός και αναπτυξιακός.
Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο για τον οποιοδήποτε πρωθυπουργό να βάλει μια υπογραφή η οποία θα καταδικάσει σε μαρασμό μια ολόκληρη περιοχή.
Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα χρειάζονται γιατί η Κρήτη αναπτύσσεται έχοντας μεγάλες δυνατότητες και αλίμονο αν δεν μπορέσουμε να έχουμε εντός της επόμενης δεκαετίας ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στο Καστέλι και ένα ολοκληρωμένο ΒΟΑΚ. Για το αεροδρόμιο της Σητείας έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες αλλά δυστυχώς και εκεί η πολιτεία είναι απούσα. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές σαν Δήμος να συνδράμουμε ώστε η αρτιότητα των εγκαταστάσεων και η λειτουργικότητα του να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον επισκέπτη. Προσπαθούμε μόνοι μας, μέσω του αεροδρομίου Σητείας να δώσουμε διέξοδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρο το Νομό”.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σητείας απένειμε Βραβείο Επιχειρηματικότητας στον Σητειακό επιχειρηματία κ Κώστα Αμανάκη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου “ΧΙΩΝΑ”, τον οποίο εξήρε για τον επαγγελματισμό του και στον οποίο ευχήθηκε σύντομα και βραβείο Michelin.
Επίσης ανάμεσα στους αριστούχους μαθητές που βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο ήταν και ο Σητειακός Μαθητής Παναγιώτης Ψυκαράκης του Εμμανουήλ.
Συνολικά βραβεύτηκαν 4 μαθητές και 4 επιχειρήσεις του Νομού. (Από το γραφείο τύπου)