Μαζί με τους εκπρόσωπους από τα 109 Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO που βρίσκονται στην Ευρώπη, βρεθήκαμε στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, για να γιορτάσουμε τη 10η επέτειο από την ίδρυση του προγράμματος Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO και τα 25 χρόνια από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων.

Πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι προσπάθειες και οι δραστηριότης των Γεωπάρκων, για την διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη και συμμετείχαμε σε διαδραστικά εργαστήρια σχετικά με την κλιματική αλλαγή.



Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος φιλοξένησε στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία τους εκπροσώπους των Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπαρκων UNESCO που συμμετέχουν στην 158 σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και στην 51 η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γεωπαρκων .

Με μεγάλο ενδιαφέρον συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν πρωτοβουλίες για την προβολή και ενίσχυση των Ελληνικών Γεωπαρκων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην έδρα της UNESCO.
Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές και συνεργάτες του Γεωπάρκου Σητείας,( Si-Mel Savidakis,Παντελή Κουβαράκη & ΣΙΑ Ο.Ε και τον Γυναικείο Αγροτικό Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Ζάκρου) για την προσφορά των προϊόντων τους στην εκδήλωση γευσιγνωσίας με την συμμετοχή όλων των Γεωπάρκων στην έδρα της UNESCO
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ