Η υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στο 8ο Παιδικό φεστιβάλ Αγίου Νικολάου αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση για τη διοργάνωση , αλλά κυρίως ηθική ικανοποίηση, που επισφραγίζει την διαρκή προσπάθεια προσφοράς ποιοτικών εκδηλώσεων στα παιδιά.
Η νέα αυτή συνεργασία έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής με δυο ξεχωριστές δράσεις: η πρώτη στοχεύει στην περιβαλλοντική ενσυναίσθηση των παιδιών σχετικά με την προστασία των θαλασσών και η δεύτερη στην διάδοση του ελληνικού πνεύματος ανάμεσα σε ενήλικες.
1) Πράκτορες του Πλανήτη
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής των Πρακτόρων του Πλανήτη στα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στις αρχές της σχολικής χρονιάς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και την εκπαίδευση συνολικά 335 μαθητών Γ’ και Δ΄ Δημοτικού στην προστασία του περιβάλλοντος από τα απορρίμματα, οι Πράκτορες επιστρέφουν και αναθέτουν νέα αποστολή!
Τα παιδιά, θα συναντήσουν τους Πράκτορες το Σάββατο 17 Ιουνίου στο χώρο του Παιδικού Φεστιβάλ, οι οποίοι θα τους αναθέσουν μια σημαντική αποστολή: να προστατέψουν τη Θάλασσα!
Χωρισμένοι σε πρακτορικές ομάδες θα γνωρίσουν 2 φοβερούς εχθρούς των θαλασσών μας: τη Σούπα πλαστικών σκουπιδιών η οποία γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη, και την Ψαρόσκουπα η οποία ρουφάει ψάρια ασταμάτητα. Με τη βοήθεια των έμπειρων Πρακτόρων-εκπαιδευτών θα βρουν τρόπους να τους αντιμετωπίσουν, και θα προστατέψουν τις θάλασσες του Αγ. Νικολάου, και γιατί όχι, του Πλανήτη!
2) Ταξίδι στην ελληνική μυθολογία
Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη μετά τον επιτυχημένο κύκλο εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το περσινό καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts με στόχο τη διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού στους άλλους λαούς, παρατείνει και φέτος το «ταξίδι στην ελληνική μυθολογία» παρουσιάζοντας την ομώνυμη δράση στο πλαίσιο του 8ου Παιδικού φεστιβάλ Αγίου Νικολάου «με λένε ελπίδα».
Η φιλόλογος Μαρία Παναγιωτάκη σχεδιάζει μια διαδραστική (συν)ομιλία με γονείς, εκπ/κούς και ενήλικες επισκέπτες του Παιδικού Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην εποχή που γεννήθηκαν ο κόσμος, οι θεοί, οι άνθρωποι και οι ήρωες – όλοι τους “ζωντανοί” και “παρόντες” ακόμα και σήμερα σε έργα σύγχρονων δημιουργών – με στόχο κυρίως τον αποσυμβολισμό τους. Έτσι η απάντηση στο ερώτημα “τι εννοεί ο ποιητής;” μετατρέπεται σε πρακτική φιλοσοφία, η οποία καθοδηγεί τα βήματά μας στον καθημερινό βίο μας προσφέροντας ένα κριτήριο προσανατολισμού στην “εσωτερική” και “εξωτερική” ζωή μας.
Η (συν)ομιλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Ιουνίου στην πλαζ ΕΟΤ, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά (6+ ετών) με την καθοδήγηση εθελοντών παίζουν «ανασκαφή», ανακαλύπτοντας και συνθέτοντας εικόνες και πληροφορίες για τους θεούς του Ολύμπου.