Η τελική φάση στην κατηγορία Παίδων διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης» το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου. Άπαντες βρίσκονται στις επάλξεις και η Ιεράπετρα θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί μια υψίστης σημασίας και λάμψης διοργάνωση στην οποία ο εκπρόσωπος του Λασιθίου ΑΟΚ Ιεράπετρας φαντάζει άξιος και έτοιμος να διακριθεί και να κατακτήσει τον θεσμό για πρώτη φορά στην ιστορία του και ασφαλώς στην ιστορία του νομού μας. Όλα μοιάζουν ιδανικά, η διοργάνωση λαμβάνει χώρα εντός του οίκου του, αποτελείται από μια ταλαντούχα φουρνιά παικτών, με 2-3 να ξεχωρίζουν αλλά γενικότερα το σύνολο είναι παιδιά προικισμένα με τα αγαθά του μπάσκετ, εξού και η θριαμβευτική πορεία που βασίστηκε στη συλλογική προσπάθεια και όχι στο ένστικτο κάποιων βασικών μονάδων.
Ο ΑΟΚΙ εξαρχής είχε θέσει ψηλότερους στόχους από κάθε άλλη χρονιά και οραματιζόταν αυτή τη στιγμή, να φτάσει στο τέλος του δρόμου και γιατί όχι να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο βασικότερος στόχος έλαβε σάρκα και οστά αλλά όσο «τρώς τόσο σου ανοίγει η όρεξη» έτσι και τα παιδιά του Δημήτρη Μάλλιαρη με μια τέτοια εντυπωσιακή πορεία έχοντας κερδίσει τους αντιπάλους που θα βρεί μπροστά του το Σαββατοκύριακο και μάλιστα από κάποιους ήταν αισθητά ανώτερος, βλέπει το κάτι παραπάνω που είναι η κατάκτηση ενός σπουδαίου τίτλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα τιμητικός για τον Ιεραπετρίτικο σύλλογο και θα προστεθεί σε αυτόν των Ανδρών πριν από 19 χρόνια.
Η προετοιμασία των παικτών του Δημήτρη Μάλλιαρη ολοκληρώνεται σήμερα με την τελευταία προπόνηση πριν τον ημιτελικό απέναντι στον γνώριμο Κύδωνα. Το ιατρικό δελτίο είναι λευκό, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα άπαντες είναι σε αρίστη κατάσταση και ανυπομονούν για τη στιγμή που θα πατήσουν τα πόδια στο παρκέ της Ιεράπετρας για να παίξουν τον ημιτελικό με τους Χανιώτες.
Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και υπάρχει η πίστη ότι η ομάδα της Ιεράπετρας εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει τον Κύδωνα, τον οποίο ισοπέδωσε στα Χανιά (48-93) και πρόσθεσε άλλη μια νίκη στην έδρα της. Η υπεροπλία στις θέσεις και τις εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με όλους τους διεκδικητές του τίτλου και το ότι βασίζεται στο σύνολο και όχι σε ατομικές προσωπικότητες πιστεύεται ότι μπορεί να συντελέσει καταλυτικά για να έρθει αυτός ο τίτλος στην Ιεράπετρα.
Το έμψυχο δυναμικό του ΑΟΚΙ και το έτος γέννησής τους:
Καριώτης Μάριος 2009
Πατεράκης Γιάννης 2009
Ζερβακάκης Φίλιππος 2009
Καλαϊτζάκης Γιώργος 2009
Τσακιράκης Ε. Μανόλης 2009
Νάτσος Οδυσσέας 2009
Σπυριδάκης Πέτρος 2009
Λιανάκης Μιχάλης 2009
Καμίνης Σοφοκλής 2009
Μπαζιργιάννης Χρήστος 2009
Σαμπροβαλάκης Πέτρος 2009
Χατζηνάκης Δημήτρης 2009
Πετραντωνάκης Χαράλαμπος 2009
Προπονητής: Δημήτρης Μάλλιαρης
Οι ομάδες αποτελούν τις δυνάμεις του κρητικού μπάσκετ. Πρόκειται για ταλαντούχα συγκροτήματα που δικαίως έφτασαν στη τελική φάση. Θεωρητικά απέχουν σε ποιότητα από τον ΑΟΚΙ αλλά έχουν τα δικά τους δυνατά σημεία. Παράδειγμα ο ΑΟΚ Χανιά αποδείχθηκε η μοναδική ομάδα που έβαλε πολύ δύσκολα στους Γεραπετρίτες καθώς στο πρώτο ματς που έλαβε χώρα στα Χανιά επικράτησαν με 22 πόντους διαφορά(96-74), με πολλές απουσίες βέβαια για το συγκρότημα του Δημήτρη Μάλλιαρη, όμως αυτό δεν πρέπει να μειώνει το γεγονός ότι ο ΑΟΚΧ ήταν πολύ καλύτερος και κέρδισε, ενώ στην Ιεράπετρα πήρε ρεβάνς (82-69) για να έρθει η νίκη στον ΑΟΚΙ και να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η 1η θέση.
Όσον αφορά το Ρέθυμνο Cretan Kings κατακτήθηκαν δύο πολύ δύσκολες νίκες στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» 74-82 και στο «Μάρκος Φωνιαδάκης» 62-59 σε μια αναμέτρηση που «έσπασαν καρδιές».
Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου
Ημιτελικοί 26/04/25
Κλειστό «Μάρκος Φωνιαδάκης» 15:00 ΑΟΚ Ιεράπετρα-Κύδωνας
Κλειστό «Μάρκος Φωνιαδάκης» 17:00 ΑΟΚ Χανιά-Ρέθυμνο BC
Τελικοί 27/04/25
Μικρός
Κλειστό «Μάρκος Φωνιαδάκης» 11:00
Μεγάλος
Κλειστό «Μάρκος Φωνιαδάκης» 13:00