Ο Μενέλαος Μανιώτης είναι υποψήφιος με την «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανόλη Μενεγάκη. Στο βιογραφικό του αναφέρει:
Ονομάζομαι Μενέλαος Μανιώτης, γεννήθηκα στις 15 Μαρτίου του 1996 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασα στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ και έκανα μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο Λογιστήριο μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου.
Από το πρώτο έτος των σπουδών μου ασχολήθηκα ενεργά ως μέλος του συμβουλίου για την ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων που αφορούσαν το τμήμα μου αλλά και το σύνολο του πανεπιστημίου.
Από το 2016 ασχολούμαι ενεργά με την παράταξη της ΟΝΝΕΔ και στις αρχές του 2020 εκλέχθηκα πρώτη φορά πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Λασιθίου , τα μέλη ανανέωσαν της εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου το 2022.
Σήμερα διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας, την ψήφο σας για έναν ζωντανό νέο Άγιο Νικόλαο όπως τον οραματιζόμαστε. Βάζοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ” Ενωτική κίνηση πολιτών” του Μανώλη Μενεγάκη.