Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» Γιάννης Ανδριώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε αυτά τα δέκα χρόνια διακυβέρνησης του δήμου Αγίου Νικολάου από την παράταξη του κυρίου Ζερβού, τα αποτελέσματα είναι εμφανή.
Η προσβασιμότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ανύπαρκτη, τα κολωνάκια κυριαρχούν στους δρόμους, ο φωτισμός των δρομων ανυπαρκτος, όπως και η καθαριότητα.
Επίσης, το παραλιακό μέτωπο, που θα μπορούσε να αποτελέσει το στολίδι της πόλης, έχει απαξιωθεί πλήρως, οι σχολικές εγκαταστάσεις είναι προβληματικές, πληθώρα έργων που θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα, εχουν μείνει στη μέση. Όλα αυτά τα χρόνια, η πορεία του δημου είναι φθίνουσα.
Η “Νέα Πορεία” θεωρει πως, ακόμα και τώρα, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος με όραμα και ιδεες Θεωρούμε πως η δημοτική παράταξη ” Ενωτική Κίνηση Πολιτών” με επικεφαλής τον κύριο Μενεγάκη, διαθέτει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να καταστήσει τον δήμο μας από ουραγό σε πρωταγωνιστή.