Πρόκειται για μια δράση που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κυλικείο της πανεπιστημιούπολης του Γάλλου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και των ρεθυμνιωτών που θα θελήσουν να δώσουν δείγμα σάλιου, προκειμένου να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Η ομάδα «Φυλή εξ αίματος» αναφέρει στο κείμενό της ότι «η κοινή μας δράση όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν έχει κατορθώσει να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό αιμοδοτών, μαζί μπορούμε να αυξήσουμε τους δότες μυελού των οστών (…)
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για χάρη όλων των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή δίνουν τη δική τους μάχη. Τη ζωή δε μπορούμε να την αγοράσουμε… Μπορούμε όμως να τη χαρίσουμε απλόχερα, δίνοντας μόνο λίγο αίμα!!!».
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ
Η Μαρία Καλεσίου, εκπρόσωπος της διοργανώτριας ομάδας τονίζει πως το μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη δωρεά μυελού των οστών είναι η άγνοια του κόσμου. Γι’ αυτό και η ομάδα, που από το 2008 που δημιουργήθηκε δραστηριοποιείται κυρίως στην ενημέρωση και δράση για την εθελοντική αιμοδοσία, αποφάσισε ότι πρέπει να εντάξει στις δράσεις της και το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.
Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη διάγνωση μέλους της με κάποια μορφή λευχαιμίας αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού. Η κα Καλεσίου σημειώνει πως η ανταπόκριση τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και των ρεθυμνιωτών είναι μεγάλη στο θέμα της προσφοράς αίματος και η ομάδα ελπίζει ότι και σε αυτή τη δράση θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση.
«Η Φυλή εξ αίματος δημιουργήθηκε το 2008 και από τότε κάνουμε μια σειρά εκδηλώσεων και κατά κύριο λόγο διοργανώνουμε αιμοδοσίες για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι οι αιμοδότες. Η υποστήριξη της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας και των νέων του πανεπιστημίου είναι μεγάλη.
Επί πολλά χρόνια είχαμε συγκεντρωθεί στην αιμοδοσία και τώρα ξεκινάμε μια καινούρια δράση έτσι ώστε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την δωρεά μυελού των οστών.
Η διαδικασία άλλωστε πλέον είναι πολύ απλή, έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η λήψη του δείγματος και γίνεται μόνο μέσω στοματικού επιχρίσματος, δηλαδή σάλιου.
Είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να σώσει μια ζωή.
Αν επίσης στο επόμενο στάδιο κάποιος βρεθεί συμβατός, η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ που έχουν απλοποιηθεί πολύ οι διαδικασίες», σημείωσε.
www.goodnet.gr