Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο καθηγητής που τοποθετήθηκε στην αρχή της χρονιάς δεν αποδέχθηκε τη θέση και η… γραφειοκρατία “ορίζει” να ξαναγίνουν οι διαδικασίες από την αρχή, οι οποίες βέβαια έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
Όπως τόνισε η μαθήτρια του Τμήματος Σταυρούλα Στυλιανίδη, οι μαθητές έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς ότι θα έρθει καθηγητής κομμωτικής και έχει πάει Φλεβάρης και καθηγητής δεν έχει έρθει.
Τόνισε πως «αν δεν στείλουν εκπαιδευτικό θα χάσουμε τη χρονιά. Κάνουμε τα άλλα μαθήματα γενικής παιδείας και τα άλλα ειδικότητας, αλλά το βασικό δεν το κάνουμε.
Η διευθύντρια, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και η ΕΛΜΕΡ είναι στο πλευρό μας, έχουμε επικοινωνήσει με τον δήμαρχο, έχουμε διαβεβαιώσεις ότι από μέρα σε μέρα θα διοριστεί εκπαιδευτικός, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα. Για αυτό κάναμε την κατάληψη μήπως ταρακουνήσουμε κάποιους».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου Ανδρέας Ταξάκης σημείωσε ότι από μέρα σε μέρα θα γίνει η τοποθέτηση η καθηγητή και εξήγησε πως έχουν φτάσει τα πράγματα σε αυτό το απαράδεκτο σημείο: «Το Τμήμα αυτό έχει ζήτηση και για αυτό δημιουργήθηκε φέτος, αν και ήταν από τα τμήματα που είχαν καταργηθεί. Διορίστηκε ένας καθηγητής είχε όμως σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να αποδεχθεί τη θέση. Μπέρδεψαν τα πράγματα για τις διαδικασίες αντικατάστασης, υπήρξε καθυστέρηση, μετά προέκυψε ότι μόνο για τους καθηγητές που διδάσκουν τα πανελλαδικά μαθήματα γίνεται αντικατάσταση άμεσα.
Αυτή τη βδομάδα προβλέπεται η τοποθέτηση καθηγητή και η αγωνία μας είναι αν αποδεχθεί τη θέση. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα πάντως. Αν δεν αποδεχθεί θα πιέσουμε να βρεθεί κάποιος άμεσα».
ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης είναι ενήμερος για το θέμα και οι μαθητές έχουν ζητήσει τη συνδρομή του για την επίλυση του θέματος. Ο ίδιος έκανε λόγο για έντεχνο τρόπο υποχρηματοδότησης της παιδείας. «Δυστυχώς απουσιάζει η κοινή λογική. Επικοινώνησα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Τερζάκη και του είπα ότι δεν είναι δυνατόν να μην αποδέχεται κάποιος τη θέση και να ξαναγίνεται από την αρχή η διαδικασία. Είναι ένας έντεχνος τρόπος υποχρηματοδότησης της παιδείας. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει πίνακας επιλαχόντων, όπως επίσης ότι αυτές οι θέσεις απευθύνονται σε ωρομίσθιους, δηλαδή εργαζόμενους και μπορεί να ’ρθεί κάποιος από μακριά για να κάνει 17 ώρες την εβδομάδα. Πρέπει σε επίπεδο περιφέρειας να υπάρχει ένα θέμα εντοπιότητας στους ωρομίσθιους.
Θα στείλουμε την πρότασή μας αυτή στο υπουργείο παιδείας.
Το άλλο που ερευνούσε ο κ. Τερζάκης είναι αν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτές στο Ρέθυμνο. Υπάρχουν δυο και το θέσαμε εις γνώση του».
Πηγή: goodnet.gr