Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού “Χρυσοί Σκούφοι 2025“. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1992 και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένων, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου, όσο και από το κοινό. Κάθε χρόνο, μια μεγάλη ομάδα από εξειδικευμένους δημοσιογράφους- γευσιγνώστες που διαθέτουν πολύχρονη πείρα, ταξιδεύει σε όλη την χώρα και αξιολογεί βάσει των διεθνώς αποδεκτών κανόνων αξιολόγησης εστιατορίου.
Στο νομό Λασιθίου βραβεύτηκε το Dionysos του Elounda Beach στη σύγχρονη κουζίνα (15/20). Μάλιστα ήταν το μοναδικό εστιατόριο στην Κρήτη που βραβεύτηκε. Όπως αναφέρθηκε “αυστηροποιήθηκαν περαιτέρω και η βαθμολόγηση και οι βάσει αξιολόγησης, με στόχο να βραβεύονται κάθε χρόνο οι καλύτεροι των καλύτερων”.
Για το Dionysos διαβάζουμε “Απλωμένες ροτόντες με λινά τραπεζομάντιλα κάτω από τα δέντρα που δημιουργούν σκηνικό που εκπέμπει ρομαντισμό στο finedining εστιατόριο του Εlouda Beach. Aπόλυτα ταιριαστή στο περιβάλλον η κουζίνα του βραβευμένου Almert Hamza, με ευφάνταστα φινετσάτα πιάτα και εκλεκτά υλικά σε άψογες παρασκευές, που συχνά ενσωματώνουν ένα ενδιαφέρον απωανατολικό touch. Άψογο σέρβις, στο επίπεδο του χώρου, και εκλεκτό winepairing από την πλούσια κάβα“.
Στην κορυφή κορυφή συναντάμε το Etusco (Έκτορας Μποντρίνι) της Κέρκυρας, το οποίο αναδείχτηκε για 13η χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με βαθμολογία 17/20 και 2 Χρυσούς Σκούφους.
Αξιοσημείωτοι οι 6 Χρυσοί Σκούφοι που απέσπασε η Σαντορίνη για τα εστιατόριά της.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ