Την παρακάτω επιστολή λάβαμε από αναγνώστρια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ για την κοπή από αγνώστους δέκα μεγάλων ελαιόδεντρων δίπλα στον Εθνικό δρόμο Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου. Αναφέρει:
Μήπως η παραβατικότητα πλέον γίνεται κανονικότητα;
Τελικά σ’ αυτό τον τόπο που ζούμε, μπορεί να νιώθει ασφαλής και ήρεμος ο κάθε νομοταγής πολίτης;
Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας, ότι εδώ στο Λασίθι τουλάχιστον, ζούμε σε συνθήκες υψηλού επιπέδου νομιμότητας και ευταξίας, γιατί φαίνεται πως ζούμε με ψευδαισθήσεις.
Αφορμή γι’ αυτό το δημοσίευμα μου δίδει ένα γεγονός που αντιμετωπίσαμε εμείς προσωπικά και όπως φαίνεται όχι μόνο εμείς.
Συγκεκριμένα επισκεπτόμενοι ένα ελαιόφυτό μας δίπλα στον Εθνικό δρόμο προς Ηράκλειο, στην περιοχή Λιμνών, διαπιστώσαμε ότι έχουν κοπεί σύριζα 10 μεγάλα ελαιόδεντρα και έχουν παρθεί όλα τα ξύλα. Γνωρίζοντας ότι ένα μικρό τμήμα της ιδιοκτησίας απαλλοτριώνεται για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Εταιρίας όπου οι αρμόδιοι, με περίσσια ευγένεια και προθυμία, μας ενημέρωσαν ότι γι’ αυτή την ενέργεια δεν είχε ανάμειξη η Εταιρία η οποία ακόμη δεν είχε παρέμβει στο τμήμα αυτό. Μάλιστα είπαν ότι είχαν πληροφορίες και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που προφανώς έχουν γίνει και γίνονται από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την εκτέλεση των εργασιών στο δρόμο.
Πώς άραγε μπορεί κανείς να αμυνθεί σ΄αυτή την αθλιότητα;
ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ