Μετά την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του έργου κατασκευής «εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Νεάπολης-Βουλισμένης-Λατσίδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ξενάγηση-ενημέρωση στους χώρους της μονάδας για την λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Η Μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Νεάπολης και των οικισμών Βουλισμένης, και Λατσίδας, είχε προϋπολογισμό 4.395.800 Ευρώ.
Η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην περιοχή της Νεάπολης και στους οικισμούς Βουλισμένης- Λατσίδας, με την καινοτόμο τεχνολογία ADVANTEX, φίλτρων υφάσματος προσκολλημένης βιομάζας και προηγμένο σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης της εκροής της Ε.Ε.Λ., για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.
Το έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και αποτελείται από τα υποέργα:
1) Η/Μ αντλιοστασίων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης-Λατσίδας.
2) Έργα πρόσβασης Ε.Ε.Λ. πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης –Λατσίδας.
3) Δαπάνη της αρχαιολογικής επίβλεψης
Στην ενημέρωση παρόντες ήταν ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου Κώστας Αφορδακός, οι πρόεδροι της Κοινότητας Νεάπολης Δημήτρης Γαλανάκης, Λατσίδας Μαρία Συλλιγάρδου και Βουλισμένης Αριστείδης Γραφανάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ Γιάννης Πεδιαδίτης, η προϊσταμένη μελετών της ΔΕΥΑΑΝ Βαγγελιώ Δεμέτζου, ο προϊστάμενος Ηλεκτρομηχανολογικών ΔΕΥΑΑΝ Γεώργιος Πεδιαδίτης, ο προϊστάμενος ύδρευσης-αποχέτευσης ΔΕΥΑΑΝ Γεώργιος Παπαδάκης, η προϊσταμένη μονάδων επεξεργασίας λυμάτων Ελευθερία Μαρτιμιανάκη, ο τοπογράφος της ΔΕΥΑΑΝ Γιάννης Λαβδάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
- Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.