Ποιος είπε ότι οι σχολικές εκδρομές είναι απλώς μια ευκαιρία για… χαλαρό μάθημα εκτός σχολείου; Τα τμήματα Γ1, Γ2 και Α1 του Γυμνασίου Νεάπολης απέδειξαν ακριβώς το αντίθετο, με μια εκδρομή γεμάτη γέλιο, μάθηση και… θεατρική μαγεία στην πανέμορφη Ιεράπετρα!
Αφορμή; Το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards, με τη συνδρομή του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Ιεράπετρας-Νεάπολης, του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και -φυσικά- πολλών εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών!


Η αυλαία άνοιξε! Τι απολαύσαμε; Την κωμωδία του μεγάλου Αριστοφάνη, “Ο Πλούτος”, να ζωντανεύει στη σκηνή, από το Γυμνάσιο Μώλου Στερεάς Ελλάδας! Μια παράσταση που συνδύαζε έξυπνο χιούμορ, κοινωνικό μήνυμα και… άφθονο γέλιο!Και μάλιστα, ο ίδιος ο Πλούτος (ο θεός, όχι το πορτοφόλι μας) ήρθε στη σκηνή, τυφλός και λίγο μουρτζούφλης, για να μας δείξει τι συμβαίνει όταν τα λεφτά δεν πάνε σε αυτούς που τα αξίζουν!


Αφού γελάσαμε, σκεφτήκαμε, χειροκροτήσαμε με όλη μας τη δύναμη και (κρυφά) ζηλέψαμε τους μαθητές-ηθοποιούς, συνεχίσαμε τη μέρα μας με κάτι εξίσου συναρπαστικό: ξενάγηση στο Ψηφιακό Μουσείο! Τεχνολογία, πολιτισμός, οθόνες που μιλάνε , μας ταξίδεψαν στον χρόνο – χωρίς να κουνηθούμε από τη θέση μας. Ήταν μια μέρα γεμάτη εμπειρίες, εικόνες και χαμόγελα. Μια μέρα που έδειξε ότι το σχολείο δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους, αλλά μπορεί να γίνει θεατρική σκηνή, αίθουσα τέχνης και πεδίο εξερεύνησης.

Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμίσαμε εικόνες, εμπειρίες και ατάκες του Αριστοφάνη .
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους το οργάνωσαν, το υποστήριξαν και μας χάρισαν μια μέρα που θα θυμόμαστε για καιρό!
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί-συνοδοί
Κατερίνα Γαλανάκη
Εύη Γιαννακάκη
Αγγελική Πουλή
Νεκταριελένα Φουλέ
Ελένη Καρτάλη
Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου