Αυτά τα στατιστικά με κάνουν και ντρέπομαι! Στοιχεία ερευνών από Πανεπιστημιακές Σχολές της Κρήτης, επιβεβαιώνουν κάποιες βαθιά ριζωμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις που δυσφημούν το νησί μας:
α) Η Κρήτη βγήκε πρώτη και με διαφορά με το μεγαλύτερο ποσοστό κακοποίησης γυναικών και εφήβων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ποσοστά των καταγγελιών αφορούν κατά 52% στο Ηράκλειο, κατά 30% στα Χανιά, στο Ρέθυμνο στο 10% και στο Λασίθι 8%.
β) Η Κρήτη είναι το μοναδικό μέρος της Δύσης που υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό παράνομη οπλοκατοχή. Το 2018 η ΕΛΑΣ έλεγε ότι είναι περισσότερα τα όπλα από τους ανθρώπους. Στο νησί υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1 εκατ. όπλα.
γ) Η Κρήτη είναι το μοναδικό μέρος στην Δύση, που στις περισσότερες εκδηλώσεις βγαίνουν όπλα και πέφτουν σφαίρες. Είναι το μοναδικό μέρος στον Δυτικό κόσμο που ο μέσος πολίτης παίρνει την γυναίκα του και τα παιδιά του και πηγαίνει σε εκδηλώσεις γνωρίζοντας από πριν ότι θα βγουν όπλα και θα πέσουν σφαίρες, βάζοντας έτσι την ζωή τους σε κίνδυνο.
ε) Η Κρήτη είναι πρώτη σε αλκοολισμό στην Ελλάδα. Τα νούμερα είναι τρομακτικά ακόμα και σε εφήβους. Το νησί κατατάσσεται στην 1η θέση με το υψηλότερο ποσοστό μαθητών 15-19 ετών της χώρας που κάνουν υπερβολική χρήση οινοπνευματωδών.
ΛΕΩΝ.Κ.