Πλειάδα θεμάτων ετέθησαν προ ημερησίας διατάξεως στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Στην Πράξη» Άννα Χανιωτάκη αναφέρθηκε με θετικά λόγια στο γερανό για τα ΑμεΑ στο Κολυμβητήριο «το οποίο όμως παραμένει κλειστό» όπως είπε χαρακτηριστικά με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες και δημιούργησαν προβλήματα στην λειτουργία του.
Αναφορά έκανε και στην πάγια προκαταβολή ζητώντας ενημέρωση για τον ακριβή σχεδιασμό που υπάρχει. Αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν με το πετρέλαιο λόγω των σύνθετων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανόλης Μενεγάκης για το θέμα των πάγιων προκαταβολών, ανέφερε ότι μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών ο Νόμος λέει ότι υποχρεώνει να καταβληθεί η πάγια προκαταβολή μία φορά και οι δήμοι σε όλη τη χώρα, λογω διαδικασιών και γραφειοκρατικών, δεν μπορούν να την δώσουν στα σχολεία πάνω από 3-4 φορές.
Τονίζει δε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα την καταβάλει μόνο μια φορά αλλά θα καταβληθεί όσες φορές περισσότερο είναι δυνατόν.
«Στόχος είναι με βάση τον προγραμματισμό μας, να μην έχουμε την πάγια προκαταβολή για να παίρνουν όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που έπαιρναν παλαιότερα με τις σχολικές επιτροπές τα σχολεία. Δηλαδή να περιοριστεί η πάγια προκαταβολή ως προς το αντικείμενο της και να καλύπτονται τα υπόλοιπα αγαθά και υπηρεσίες από συμβάσεις προμηθειών του Δήμου» συμπλήρωσε ο κ. Μενεγάκης.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Αρακαδάκης είπε πως το θέμα των πάγιων προκαταβολών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλους τους Δήμους μετά και την κατάργηση των σχολικών επιτροπών. Στάθηκε στις προσπάθειες του Δήμου μέσω σεμιναρίων κλπ για ενημέρωση που οδήγησε και σε καθυστέρηση στο να δοθούν τα χρήματα, που καλύπτουν ανάγκες όπως γραφική ύλη, κλπ αλλά όχι π.χ. πετρέλαιο.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ