Αμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης την Τρίτη 22 Απριλίου του δημοτικού συμβουλίου δήμου Αγίου Νικολάου με αποκλειστικό θέμα τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες bulling σε βάρος εργαζομένων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση. Αναφέρουν:
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Αγίου Νικολάου είχε από τις 2/4/25 ζητήσει εμπρόθεσμα να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα: «Συζήτηση σχετιζόμενη με τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο Κέντρο Κοινότητας στο πλαίσιο της πρόσφατης καταγγελίας του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ. (Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας) και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», κάτι που η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε απορρίψει με το σκεπτικό ότι το θέμα «δεν κρίνεται σκόπιμο να ενταχθεί ως επείγον στη συνεδρίαση καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης της περίπτωσης».
Βάση της απάντησης αυτής, η “Λαϊκή Συσπείρωση” Αγίου Νικολάου εξέδωσε επίσημη καταγγελία στις 8/4/25 κατά της Δημοτικής Αρχή και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο για τον αυταρχικό αποκλεισμό του θέματος ημερήσιας διάταξης που είχαμε θέσει, αλλά και του ότι η Πρόεδρος “βάζει πλάτη” στην συγκάλυψη τέτοιων καταγγελιών με την εσκεμμένη άρνησή της.
Η δημοτική αρχή, μέσω της Προέδρου, έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας κουνήσει και το δάκτυλο αφαιρώντας μας τον λόγο όταν θέσαμε το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 9/4. Στη συγκεκριμένη όμως συνεδρίαση, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν και οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά “ξύπνησαν” ξαφνικά μετά την πρόσφατη καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων.
Τα αποτελέσματα της “έρευνας” που διενήργησε η δημοτική αρχή τα είδαμε με την επιστολή που μας κοινοποιήθηκε από τη γενική γραμματέα του δήμου, με την οποία έβγαζε “λάδι” τους καταγγελόμενους και επί τη ουσίας, ανυπόστατη την καταγγελία της εργαζόμενης στο Κέντρο Κοινότητας. Νάτη λοιπόν η «πλάτη» που βάζει η δημοτική αρχή μέσω της προέδρου και με επίσημο πλέον τρόπο στη (συγ)κάλυψη των αιρετών/υπευθύνων του δήμου.
“Πριν αλέκτορα φωνήσαι” ωστόσο, ήρθε νέα καταγγελία, από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αγ. Νικολάου στις 15/4, για απειλητικές, προσβλητικές και μειωτικές συμπεριφορές αιρετών κατά εργαζομένων του δήμου μπροστά ακόμα και σε πολίτες! Προφανώς κάποιο «λάκκο έχει η φάβα». Προφανώς και δεν είναι όλα στο δήμο «μέλι-γάλα» όπως τα παρουσιάζει το “πόρισμα” της δημοτικής αρχής.
Ενημερώνουμε ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” ζήτησε χθες 17/4, από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 22 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθούν αυτές οι καταγγελίες και να πάρει επίσημα θέση η Δημοτική Αρχή, αλλά και όλες οι παρατάξεις του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώσαμε και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ζητώντας τους να συνυπογράψουν το αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης, με αποκλειστικό θέμα τις καταγγελίες περιστατικών bulling κατά εργαζομένων του δήμου από αιρετούς. Αντί ο δήμαρχος να κάνει συσκέψεις στο γραφείο του με εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης για να υποβαθμίσει και εκτονώσει τα συμβάντα, να ανταποκριθεί στο αίτημα μας για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου. Τι φοβάται ή τι άραγε θέλει να κρύψει;
Καλούμε όλες και όλους, όλο το λαό του Αγίου Νικολάου που βλέπει αυτές τις πρακτικές, να βγάζει τα συμπεράσματά του, δυναμώνοντας την πάλη του μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα απέναντι σε μια εχθρική για τις λαϊκές ανάγκες δημοτική αρχή, εχθρική για τα εργασιακά δικαιώματα, εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ως “Λαϊκή Συσπείρωση και ως κομμουνιστές, δηλώνουμε ότι θα είμαστε μπροστάρηδες σε κάθε καταγγελία, σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση, μαζί με σωματεία, συλλόγους και φορείς, κάνοντας πράξη την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση για να δυναμώνουν οι λαϊκοί αγώνες, η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή αμφισβήτηση και ο αγώνας για την κοινωνία στην οποία οι ζωές μας δεν θα «κοστίζουν».