Ο τοίχος της καλοσύνης στην Ιεράπετρα
Ο τοίχος της καλοσύνης είναι έργο αλληλεγγύης. Κανείς δεν ξέρει δυστυχώς αν αύριο βρεθούμε στην ίδια κατάσταση και αναγκαστούμε και εμείς να πάρουμε κάτι από την κρεμάστρα… γι’ αυτό λοιπόν Τίποτα Για Πέταμα… αναφέρουν οι πρωτεργάτες του τοίχου της καλοσύνης στην Ιεράπετρα.
Έχουν τοποθετηθεί κρεμάστρες, όπισθεν δημαρχείου, στην Μιχ. Κοθρή κτίριο προσκόπων, Οπλαρχηγού Μανώλη Ασπραδακη (έναντι στέκι των νέων), κάθετος Ι. Παπαγεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου (πλάι Χαλκιαδάκη).
Μερικές πληροφορίες που ίσως φανούν χρήσιμες σε κάποιους …
1. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ
Σκεφτείτε ότι έστω και δύο μπισκότα σε ένα αλουμινόχαρτο, είναι καλύτερα από το τίποτε…
1) φαγητό μαγειρεμένο μέσα σε ένα ταπεράκι (απο αυτά που μας έχουν περισσέψει από κάποιο συσκευασμένο τρόφιμο που έχουμε αγοράσει και τελείωσε). Αν έχoυμε και ένα πλαστικό κουταλάκι μαζί ακόμη καλυτέρα. Αν δεν έχουμε δεν πειράζει… Γράφουμε πάντα πάνω (βολεύει καλύτερα) ή μέσα στη σακούλα το είδος του φαγητού και την ημερομηνία παρασκευής του.
2) φαγητό αμαγείρευτο χύμα (μερικές πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες, καρότα, ντομάτες, αγγούρια κτλ)
3) φαγητό σε κονσέρβες
4) φρούτα
5) αυγά βρασμένα
6) κουλούρια ψωμί, πιτοειδή
7) μπισκότα, κέικ (τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο)
8) φαγητό αμαγείρευτο στη συσκευασία του, (μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι κλπ) εκτός από τους άστεγους μπορεί να τα πάρει κάποιος να τα μαγειρέψει σπίτι του.
9) ρούχα καθαρά, πλυμένα σιδερωμένα
10) παπούτσια σε καλή κατάσταση
11) σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες (καινούριες), οδοντόπαστες πάνες για μωρά κτλ.
2. ΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ
Το φαγητό που έχουμε ξεχασμένο στο ψυγείο αφάγωτο και όπου αλλιώς θα το πετούσαμε
Ρούχα βρώμικα και σκισμένα που θέλουμε απλά να τα ξεφορτωθούμε
3. ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑΣ
Όλοι ακούνε τη λέξη ‘ανάδοχος ‘ και τρομάζουν . Δεν είναι κάτι τραγικό απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίχνει μια ματιά που και που, να δει αν οι σακούλες φεύγουν. Σε περίπτωση που οι σακούλες δεν φεύγουν ειδοποιεί την ομάδα να βγάλει την κρεμάστρα και να την τοποθετήσει κάπου άλλου που υπάρχει περισσότερο ανάγκη. Επίσης το πιο σημαντικό είναι να ελέγχει αν έχει χαλάσει το μαγειρεμένο φαγητό κοιτώντας τις ημερομηνίες που αναγράφονται στις σακούλες.
4. ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Προτιμάμε να αφήνουμε μαγειρεμένο φαγητό από το απόγευμα και μετά, αλλιώς αφήνουμε μπισκότα, φρούτα, κουλούρια, ψωμί, νερό, αμαγείρευτο φαγητό και γενικά τρόφιμα που διατηρούνται.