Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (Ιωάννου της Κλίμακος), 30 Μαρτίου 2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.
Αμέσως μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου ο Σεβ. κύρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, τη θεραπεία του δαιμονιζομένου παιδιού από τον Κύριο, την ενίσχυση της πίστης του ταλαιπωρημένου πατέρα, την ανάγκη καλλιέργειας των αρετών της πίστης και της νηστείας, αλλά και στη μεγάλη και σπουδαία μορφή του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέα του βιβλίου της Κλίμακας, ο οποίος καλλιέργησε τις αρετές, πολέμησε τα πάθη και έφτασε στη θεοπτία.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού, ο Εφημέριος της Μονής Αιδεσιμολ. πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.