Μια συνάντηση δύο πολιτισμών που ανέδειξε τη στενή σχέση της Ιεράπετρας με την Αλσατία της Γαλλίας και των αδελφοποιημένων χωριών, Καβούσι – Stutzheim-Offenheim.
Η βραδιά ξεκίνησε με τη Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας με διαχρονικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών και ένα τραγούδι της μουσικού Στέλλας Μαστοράκη που ερμήνευσε μοναδικά η μαέστρος της χορωδίας Ελένη Διακάκη.


Τη σκυτάλη πήρε η Χορωδία Μελωδία του Συλλόγου Αλσατία – Κρήτη που ερμήνευσε με πάθος αλλά και αγάπη για τη χώρα μας ελληνικά τραγούδια καθώς και γαλλικά. Θερμό χειροκρότημα εισέπραξε η μαέστρος Ελένη Κοντογιάννη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που τραγούδησε σόλο τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Αποκορύφωμα της εκδήλωσης η συνάντηση επί σκηνής των δύο Χορωδιών.

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε ότι η μουσική και ο πολιτισμός αποτελούν γέφυρες που ενώνουν τους λαούς. Μίλησε για την επίσκεψή του στην Αλσατία πριν μερικούς μήνες και τη ζέστη φιλοξενία που επεφύλαξαν στη αντιπροσωπεία του Δήμου Ιεράπετρας τόσο ο Δήμαρχος της Αλσατίας κ. Ζαν Σαρλ Λαμπέρτ όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλσατία – Κρήτη Ζαν Κλωντ Σβέντεμαν ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στην εκδήλωση.


Συνεχάρη τη Χορωδία “Μελωδίες” για την ξεχωριστή μουσική της παρουσία και ευχαρίστησε το Σύλλογο Αλσατία – Κρήτη για το συνεχές ενδιαφέρον του για την κοινωνία της Ιεράπετρας όπως έγινε πρόσφατα με την προσφορά ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού σε κοινωνικές δομές.
Ευχαρίστησε επίσης τη Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας για τη συμμετοχή της και την εξαιρετική της εμφάνιση.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και Πολιτισμού Φωτεινή Περακάκη. Τη διερμηνεία έκαναν η Δώρα Φραγκούλη και η Ιωάννα Γιοβάνογλου.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Νικόλαος Τζουμάκας, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, Γεώργιος Χατζάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, Μαρίνα Αχλάτη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πολιτισμού Ελένη Βλάσση και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καβουσίου Ιωάννης Ψύλλος.
Λίγο πριν τη συναυλία ο Δήμαρχος είχε τη χαρά να δεχθεί στο γραφείο του τον πρόεδρο κ. Σβέντεμαν και την αντιπροσωπεία της Αλσατίας και ως καλωσόρισμα τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά κεράσματα όπως ορίζει η κρητική φιλοξενία με την παρουσία μελών του εργαστηρίου πολιτισμικής κληρονομιάς “Ιωάννα Καμαρίτη” ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. (από το γραφείο τύπου)